Vergadering : Raadscommissie, 11 januari 2022 19:30:00
Algemene vergader informatie
Vanwege de coronamaatregelen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. De raadsvergadering is live te volgen via onze website vanaf 19.30 uur.
Opties bij deze vergadering
Agenda
Hoofdvergadering
-
Op verzoek van de raad geeft Wethouder Vloothuis een terugkoppeling van haar gesprekken met de dorpsraden en een toelichting op de bijeenkomst met de participatiegroep.
-
De raad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan ‘Ootmarsumseweg 161 en Kemnaweg 15, Albergen’ vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt het slopen van 1052 m2 landschap ontsierende bebouwing, het realiseren van een compensatiewoning en tevens het vergroten van de woonbestemming van perceel Kemnaweg 15 mogelijk. De percelen grenzen aan elkaar, daarom zijn beide ontwikkelingen in een bestemmingsplan vastgelegd. Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. -
De raad wordt voorgesteld om het beleid "Buitengebied met kwaliteit" vast te stellen. In het beleid is het nieuwe ruimtelijke beleid voor het buitengebied vastgelegd. Het betreft een samenvoeging en vereenvoudiging van meerdere beleidsregelingen met als doel om de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied te verbeteren en (economische) ontwikkelingen in het buitengebied mogelijk te maken.
-
De raad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan 'De Wirnte 2 Langeveen' ongewijzigd vast te stellen.
Het bestemmingsplan maakt de realisatie van 15 grondgebonden woningen mogelijk voor de kern Langeveen. Tevens wordt het beeldkwaliteitsplan "De Wirnte 2, Langeveen" vastgesteld. -
In Geesteren wordt op de huidige locatie van de Aloysiusschool een nieuwe school gebouwd en acht
levensloopbestendige woningen. De raad stemt in om, op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Tubbergen 2017, een bedrag van € 4.897.663 beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van de Aloysiusschool te Geesteren. Ook stemt de raad in met het voor het toekomstige woningbouwplan Plan Aloysius Kampboer, conform het Besluit Begroting en Verantwoording (afgekort BBV), instellen van een grondcomplex en stelt de raad de bijbehorende grondexploitatie vast. Tot slot stelt de raad een bedrag als krediet beschikbaar voor het realiseren van de herontwikkeling van de school op de huidige plek met een klein deel woningbouw en herinrichting van de openbare ruimte in dit gebied. -
Het rekenkamerrapport “Onderzoek Jeugdhulp Twente” levert een aantal concrete bevindingen, conclusies en aanbevelingen op. Voorgesteld wordt het college op te dragen uitvoering te geven aan de aanbevelingen die het onderzoek heeft opgeleverd.
-
De gemeenteraad heeft de Regiovisie Jeugdhulp Twente vastgesteld met 8 leidende principes. De Regiovisie geeft duidelijkheid over samenwerking tussen gemeenten op het gebied van jeugdhulp. De raad heeft het college de opdracht gegeven om met de andere Twentse gemeenten en relevante betrokkenen te komen tot een regionale samenwerkingsagenda op basis van deze visie.
Door middel van vaststelling van de Regiovisie in alle raden van de Twentse gemeenten voldoen de 14 Twentse gemeenten in regionaal verband aan VNG resolutie juni 2020 over de Norm voor Opdrachtgeverschap. -
De Twenteraad is in 2016 ontstaan als overlegplatform van en voor alle Twentse raadsleden. Sindsdien is de
Twenteraad, evenals het presidium van de Twenteraad en het Twents griffiersoverleg, gefaciliteerd door en vanuit Regio Twente. De structuur van de Twentse samenwerking is in 2021 gewijzigd. Er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden gevormd: de Twente Board en het Openbaar Lichaam Gezondheid. De Regio Twente in haar oude vorm bestaat niet meer.
De structuurwijziging heeft het algemeen bestuur (AB) van Regio Twente doen besluiten om het faciliteren van de Twenteraad per 1 maart 2022 te beëindigen.
Dit voorstel voorziet er in de samenwerking tussen Twentse gemeenteraden voort te zetten met inschakeling
van een gastheergemeente. De 14 Twentse gemeenten stellen hiervoor jaarlijks gezamenlijk een bedrag van
€ 50.000 beschikbaar.Vergaderstukken
-
De afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ moet worden aangepast wegens de invoering van de wet Inburgering per 1 januari 2022. Gelet op het feit dat deze sinds 2015 niet meer is aangepast, is ook de taal eis in de verordening opgenomen, zodat de verordening weer up-to-date is.
-
De raad wordt voorgesteld om geen zienswijze in te dienen tegen het ontwerp provinciaal inpassingsplan
(PIP) 'Springendal en Dal van de Mosbeek'. Op basis van het PIP is het mogelijk de (herstel)maatregelen uit te voeren die nodig zijn om de instandhoudingsdoelstellingen van het Natura 2000-gebied 'Springendal en Dal van de Mosbeek' te kunnen behalen.Vergaderstukken
Download media
Download de volledige audio van deze vergadering